fredag 24. april 2009

MED DRØMMER I BAGASJEN


Gikk jeg en dag til Stortinget.Når jeg går inn der, åpner jeg alltid porten med ærefrykt.Like før jeg gikk inn satt jeg litt på en benk i sola og pratet litt med noen engasjerte ungdommer som skulle demonstrere mot krigstilstandene på SRI LANKA.De blodige bildene derfra på Dagsrevyen er forferdelige.

Men jeg skulle altså inn på tinget og snakke om min og Auroras hjertesak:Selvfølgelig Psykisk helse.

Først ble jeg møtt av Ingvild, en blid og imøtekommende politisk rådgiver. Så kom plutselig Leder i helse og omsorgskomiteen, Laila Dåvøy ut fra et kontor og kom meg smilende i møte. Du verden hvor godt det er å bli tatt i mot på en sånn måte. Og tenk, jeg fikk holde en times innlegg om saker jeg brenner for.Når Dagfrid har lært meg hvordan jeg skal linke, så skal jeg legge det inn i bloggen så dere kan lese hva jeg snakket med politikerne om. Hovedtankene var at det er ingen pengekrise i psykiatrien, men en innholdskrise.Det er ofte hverdagsbekymringer som skaper problemer for folk og som vi trenger hjelp med.Så delte jeg drømmer og ønsker for hvordan krisen kan løses.Kvalitetsopprusting og fornyelse av DPSene, samarbeid DPSene- Brukerorganisasjonene og Nav.Og til slutt leverte jeg forslag om "Ingunns Rettighetslov for mennesker med psykiske helsebelastninger."

Og vet dere hva jeg observerte på Stortinget? Der har de usedvanlig flinke renholdere.Det lukta grønnsåpe på do og det varmer et husmoderlig hjerte som liker å ha det reint i kriker og kroker.

PS.Gleder meg enormt til høstens Stortingsvalg.Triller uten sidestykke!Jeg går inn for at Dagfinn Høybråten blir Statsminister og Laila Dåvøy blir Helseminister. Så nå vet dere det! Ha en fin dag og ta med dette ukjente gullkornet:

"Bruk dine evner

Det ville bli veldig stille i skogen

hvis ingen andre sang

enn de fuglene

som synger best!"


Klem fra Ingunn

2 kommentarer:

 1. Takk for et flott innlegg!

  Statsminister Dagfinn Høybråten og helseminister Laila Dåvøy stemmer jeg også for! Det blir bra.

  - "Det er ingen pengekrise i psykiatrien, men en innholdskrise."

  Der oppsummerte du hele saken i en eneste setning. Tusen takk.

  V-hilsen Jan Olaf

  SvarSlett
 2. Ingunn, det med å linke har jeg skrevet om her. Jeg kan også godt forklare deg det på telefonen, mens du lager link.

  SvarSlett